Вивалди и Брамс представя Плевенска филхармония и общинския хор

   Точно след седмица – на 23 февруари, Плевенска филхармония под диригентството на Кръстин Настев и Общински хор „Гена Димитрова”, с диригент Анелия Дечева, ще представят „Глория” на Антонио Вивалди и Симфония №2 на Йоханес Брамс.

Гост-диригентът Кръстин Настев започва музикалното си развитие в Хора на пловдивските момчета и в Музикалното училище в Пловдив. Изучава основи на дирижирането при Крикор Четинян в Академията за музикално и танцово изкуство, след което завършва с отличие Музикалната академия в София в класовете по дирижиране на Мирослав Попсавов и Пламен Джуров. Работи като диригент в Операта на Анталия (2008-2011), Оперно-филхармоничното дружество на Пловдив (2005-2008), Хорът на пловдивските момчета (2006-2008) и Певческото дружество (2001-2002), с които реализира редица концерти и международни участия.

Лауреат е на конкурса за диригенти „Европа Кантат“ в Санкт Петербург, „Мариеле Вентре” в Болоня и Академичния Бахов конкурс в Пловдив.

Участва в майсторските класове по дирижиране на водещи български и чуждестранни диригенти – Фридер Берниус, Луц Кьолер, Донато Рензетти, Марк Шанахан, Бруно Апреа, Георги Димитров, Алан Хейзълдайн, Мирослав Попсавов, Васил Казанджиев и Иван Ангелов.