Общински съвет – Плевен заседава на 28 юли

   По предварителен дневен ред от 36 точки заседава на 28 юли Общинският съвет на Плевен. Сесията е от 9 часа в сграда „Гена Димитрова“.

Съветниците ще разгледат предложения за приемане на две нови наредби – Наредба №24 за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост и Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Плевен.

Четвърта точка в предварителния дневен ред на сесията е предложение за приемане на Наредба за допълнение на Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен. Предложението е във връзка с приетия Закон за допълнение на Закона за местните данъци и такси, който ще влезе в сила от 1 януари 2017 г. В него фигурира нов раздел – „Данък върху таксиметров превоз на пътници“, като годишния размер на данъка се определя от Общинския съвет в граници от 300 лв. до 1000 лв. в срок до 31 октомври на предходната година.