С рисунки на асфалт и изложба-базар на открито детската занималня по изобразително изкуство при Арт център Плевен отбеляза Деня на детето и две години от своето създаване. Множество плевенски малчугани се събраха пред сградата на Арт центъра в Градската градина, заедно рисуваха и се веселиха. С музикално изпълнение децата от школата по флейта с преподавател Жени Добрикова поздравиха всички присъстващи. Изложба-базар на открито привлече вниманието на децата и техните родители. Те побързаха да разгледат произведенията, подготвени през последните месеци на обучени, и да си закупят за спомен.
Подобни новини
Плевен ще разполага с най-модерната тролейбусна електронна система
Дейностите по проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен” трябва да бъдат завършени до 31 декември 2015 г. Това заяви на междинна пресконференция Мирослав Илиев, началник на отдел „Разработка на проекти” в Община Плевен. В залата бяха представени изпълнените строително-монтажни работи по дейност „Реконструкция, подобрения, разширяване и оптимизиране на тролейбусната мрежа – инженеринг” и на компонент 12 – „Разработване на програма за устойчиво развитие и внедряване на иновативни решения в рамките на проекта”.
Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март
Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на България Трети март. Лентите са съпродуцирани от Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп” и са създадени със съдействието на Регионалния военноисторически музей – Плевен. Техен режисьор е Степан Поляков. „Паметниците на Плевен: Печал и вдъхновение” – най-новият филм от […]
Тайната на вкусното готвене е страст и сърце
За да стане яденето вкусно, то трябва да се приготви със страст и сърце. Така обяснява силата на своя талант Клаудио Палиузо – италианец, мастър-шеф, член на F.I.C. Federazione Italiana Cuochi, Eurotoques Italia – Ireland – Germany – Sweden, Accademia Italiana Gastronimia Storica A.I.G.S, Universtа Magna Carta ristorazione eccellente (Universitа popolare) Introduction. В „Юроток” е доживотен член. Когато попиташ Клаудио какво е мястото му в организацията, той с гордост отговаря, че на върха й стоят двама, които, по неговите думи, са с ранг на папата, а отдолу са апостолите – хората, които са техни ученици и са овладяли опита и знанията им. А те са само 25-ма и Клаудио Палиузо е един от тях. Организацията обединява близо 2 000 души – обучаващи се, готвачи, помощник-готвачи, главни готвачи. Позицията на Клаудио му дава възможност да организира работата в едни от най-елитните хотели и туристически обекти в света. А когато го попиташ откъде идва страстта към готвенето, той обяснява всичко с произхода си – италианското семейство, в което присъства голяма маса, приготвянето на различни ястия от майката, край която се въртгят и децата. Роден е през 1956 г. в немската част на Швейцария в семейство на италиански емигранти. След завършване на средното си образование, е показал много добри умения в предпечатната подготовка и в печата. Но баща му, калабриец, е настоявал да се занимава с професия, която би му дала сигурен доход. Така Клаудио попада в оръжеен завод за производство на танкове, но след три месеца му казват, че не става за тази работа. Тогава роднина по линия на майка му отвежда 16-17-годишния юноша в Австрия, където има малък хотел. Забелязва, че младежът проявява интерес към кухнята и му казва: „Искаш ли да учиш? Не съм ти баща и не мога нито да ти се сърдя, нито да те наказвам. Ако решиш да учиш, ще те издържам, но ако се провалиш, ще те убия!”. Така шеговито коментира началото на кариерата си като готвач Клаудио.