46 на сто от членовете в Плевен са гласували за избор на нов партиен председател на партия АБВ, оповести Цветан Антов – областен координатор и добави, че 71% от членовете на партията в областта са дали своя вот на вътрешнопартийните избори. Най-много като процент са гласувалите в община Никопол, няма гласоподаватели в община Кнежа, тъй като няма изградена структура, но там са дали гласа си 116 симпатизанти. На трето място по гласуване се нарежда Плевенска област в страната, резултатът беше определен като добър както от Румен Петков, така и от Цветан Антов.
Дамянка Владимирова е новият заместник-кмет на Община Плевен с ресор „Здравеопазване и социални дейности”. По професия ДамянкаВладимирова е икономист. В периода 2011 – 2013 год. оглавява офиса за обслужване на Националната агенция по приходите – Плевен, последната й длъжност там е „главен инспектор по приходи”. Тя е позната на плевенската общественост и като общински съветник през мандата 2007 – 2011 год.
За да стане яденето вкусно, то трябва да се приготви със страст и сърце. Така обяснява силата на своя талант Клаудио Палиузо – италианец, мастър-шеф, член на F.I.C. Federazione Italiana Cuochi, Eurotoques Italia – Ireland – Germany – Sweden, Accademia Italiana Gastronimia Storica A.I.G.S, Universtа Magna Carta ristorazione eccellente (Universitа popolare) Introduction. В „Юроток” е доживотен член. Когато попиташ Клаудио какво е мястото му в организацията, той с гордост отговаря, че на върха й стоят двама, които, по неговите думи, са с ранг на папата, а отдолу са апостолите – хората, които са техни ученици и са овладяли опита и знанията им. А те са само 25-ма и Клаудио Палиузо е един от тях. Организацията обединява близо 2 000 души – обучаващи се, готвачи, помощник-готвачи, главни готвачи. Позицията на Клаудио му дава възможност да организира работата в едни от най-елитните хотели и туристически обекти в света. А когато го попиташ откъде идва страстта към готвенето, той обяснява всичко с произхода си – италианското семейство, в което присъства голяма маса, приготвянето на различни ястия от майката, край която се въртгят и децата. Роден е през 1956 г. в немската част на Швейцария в семейство на италиански емигранти. След завършване на средното си образование, е показал много добри умения в предпечатната подготовка и в печата. Но баща му, калабриец, е настоявал да се занимава с професия, която би му дала сигурен доход. Така Клаудио попада в оръжеен завод за производство на танкове, но след три месеца му казват, че не става за тази работа. Тогава роднина по линия на майка му отвежда 16-17-годишния юноша в Австрия, където има малък хотел. Забелязва, че младежът проявява интерес към кухнята и му казва: „Искаш ли да учиш? Не съм ти баща и не мога нито да ти се сърдя, нито да те наказвам. Ако решиш да учиш, ще те издържам, но ако се провалиш, ще те убия!”. Така шеговито коментира началото на кариерата си като готвач Клаудио.