Новини

Детски театрален състав „Слънчова планета“ с кастинг за деца и родители

Театралният състав „Слънчова планета“ при Центъра за работа с деца  започва новия творчески сезон със сформиране на  уникален творчески състав от деца и родители. Плевен е първият град в страната в която се организира такава форма на обучение на малките актьори, които ще играят заедно с мама или татко на сцената, обяснява актрисата Ирена Ненчева, ръководител на състава.

За целта ще бъде организиран канстинг за подбор на кандидати за експерименталната група. Условието за прием е най-малко двама члена от едно семейство. Кастингът  ще се проведе на 29 септември от 16 часа в Центъра за работа с деца.

Едновременно с това се организира и прием на нови артистични деца на възраст между 5 и 12 години. Тази година ще бъдат приети най-много 8 деца за попълване на необходимите места, нужни за новите постановки на  състава.

Трупата е създадена преди три години и вече има зад гърба си няколко театрални постановки. В репертоара се включват драматизация  по български пиеси  и народни приказки, както и специални постановки на основата на импровизацията.

Акртисата Ирена Ненчева е разработила авторска система за работа с деца, на основата на която съставът вече има успехи на сцената. Този творчески сезон в програмата ще бъде  включен мюзикълът  за деца „Доктор Ох боли!“

Репетициите на Детски театрален състав  „Слънчова планета“ се провеждат  в събота и неделя.

Валя Козовска