Новини

Първа тренировка направи баскетболният „Спартак“

Макар да беше обявена като първа откритата тренировка на баскетболен клуб „Спартак“, тя се оказа втора, тъй като момчетата на Александър Дяковски са се събрали два дена по-рано и вече са тренирали.

Това научихме от треньора на плевенчани, който в интервю за Радио 1 Плевен каза още, че първите му впечатления за настроението в отбора са оптимистични. Баскетболистите са амбицирани за добро представяне в шампионата на Националната лига, а завръщането на Мартин Маринов, Димитър Маринчешки, Герасим Николов и оставането в отбора на Цветослав Острев и Тодор Тодоров до голяма степен дава надежда, че „Спартак“ през новия сезон ще пима боеспособен тим и срещите в зала „Балканстрой“ отново ще бъдат препятствие за съперниците, които гостуват в Плевен.

Момчетата ще се готвят в плевенската зала и Александър Дяковски ще опита да организира шест контроли, първата от които е на 12 септеври с „Балкан“, а след това отборът пътува до столицата и се среща с „Академик“/София/. На 20 и 21 септември амбицията на плевенския „Спартак“ е да организира традиционния турнир за Купата на Плевен в зала „Балканстрой“. Единствено се очаква отговорът от сръбски отбор, за да станат четирима участниците в него. В края на септември ще участват на турнир в Пловдив.

По думите на Александър Дяковски това е окончателната селекция на „Спартак“ и не се предвижда пристигането на нов баскетболист. За сметка на отсъствието на високия Николай Върбанов, през новия сезон треньорът на плевенчани ще разчита на бързината и на остротата в атаките.

Както се убеждаване от снимките, в зала „Балканстррой“ на първата открита тренировка имаше  много настроение, а подрастващите баскетболисти успяха да вземат автографи и да се снимат с големите батковци!

Николай Стоев