Новини

Общинският духов оркестър с концерт тази вечер – връчват му „Златна лира”

Общински  духов оркестър тази вечер ще зарадва плевенчани с Коледен концерт. Изявата ще започне от 18 часа в зала „Катя Попова“. Сред гостите се очаква да бъде и официален  представител на  Съюза на музикалните и танцови дейци в България, който ще връчи  на плевенските изпълнители най-високото отличие –„Златна лира“. Призът се дава за отличното представяне на формацията в  55-ото издание на един от най-старите международни музикални фестивали на духовата музика в Европа, в град Колин, Чехия и в Международния  музикален фестивал „Варненско лято“. Това лято нашите изпълнители бяха избрани и изнесоха  концерт със световноизвестния джаз музикант Крейг Бейли, соло саксофонистът на  Рей Чарлз.

По повод изявите на  Общински духов оркестър и създадения в него Биг Бенд „Плевен“ , диригентът Пламен Марков  благодари на всички музиканти  за тяхната отлична работа, тъй като те напълно професионално подхождат към всяка една концертна задача.

Така отговорно  те приеха и подготовката за Коледния концерт, който ще изнесат тази вечер. С празничната изява те  благодарят на плевенската общественост за подкрепата и желаят Весели Коледни и Новогодишни празници. Входът за концерта тази вечер е свободен.

Валя Козовска