Новини

Военно формирование 22160 отбеляза 71 години от създаването

Днес се навършват 71 години от създаването на военно формирование 22160. Бившата Школа за запасни офицери през годините е претърпяла няколко промени и сегашният Единен център за начална подготовка е приемник на създадената през 40-те години на миналия век военна структура.

Церемонията по отбелязването на годишнината започна с молебен за здраве и благоденствие, отслужен от плевенски свещеници, след което полковник Николай Бешев – командир на центъра и началник на Плевенския гарнизон поздрави кадровите войници и цивилни служители с годишнината, като отбеляза, че въпреки трудностите и финансовите притеснения армията продължава да изпълнява своите задачи в различни мисии и да бъде страж на страната в различни ситуации.

На празника присъства командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов. Той връчи грамоти и награди на заслужили кадрови военни и цивилни служители за заслуги във военното дело и в участието в различни спортни състезания, организирани от Военното министерство.

Полковник Николай Бешев също поздрави отличилите се и им връчи предметни награди и грамоти.

Личният състав на Центъра за начална подготовка премина в празничен марш пред присъстващите, след което бяха положени венци пред паметната плоча на Пета  механизирана бригада. Във военното формирование имаше ден на отворени врати, а на гости в Плевен бяха ученици и кадрови войници от Враца.

Николай Стоев