Новини

Шестима младежи пожелаха да седнат на кметския стол

Шест от участниците в тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден” пожелаха да са на мястото на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Това са Ванеса Гуглина от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Сияна Цветкова и Илиян Минев от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, Андрей  Георгиев от СУ „Стоян Заимов”, Габриел Георгиев от СУ „Пейо Яворов” и Елена Райкова от МГ „Гео Милев”. Те, заедно с още 10 свои връстници, бяха днес в Общината, за да се запознаят отблизо с естеството на работата в различни направления, съобщава пресцентърът на Община Плевен.

Теодора Тодорова от СУ „Пейо Яворов” и Ева Иванова от Професионална гимназия по електроника и химични технологии споделиха работния ден със заместник-кмета „Проекти и хуманитарни дейности” Стефан Милев, Ивана Тодорова от СУ „Стоян Заимов” и Ана Филипова от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – със заместник-кмета „Обществен ред и сигурност” Тодор Еленков, Цветелина Петрова от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване и Симона Борисова от СУ „Пейо Яворов” – със заместник-кмета „Младежки дейности, спорт и туризъм” Иван Кюлджийски. Габриела Павлова от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване научи повече за дейността в отдел „Образование”, Лилиан Игнатова от СУ „Стоян Заимов” – в отдел „Връзки с обществеността и протокол”, Ивайло Иванов от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – в отдел „Здравеопазване и социални дейности”, а Мирена Арсова от СУ „Пейо Яворов” – в отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм”.

Пред учениците кметът Георг Спартански обясни каква е структурата на Общината и Общинския съвет, както и дейността им, как се структурира бюджетът на Общината и как се разпределя, разказа повече за своите задължения и правомощия. Той заяви, че да си кмет в никакъв случай не е чиновническа работа, тъй като става дума за реални хора и техните проблеми. Той дефинира и най-трудния момент в работата си – да направи така, че младите да намерят смисъл да останат в Плевен.

На включилите се в инициативата ученици бяха връчени сертификати за участие.