Новини

На 14 септември пожарникарите в цялата страна отбелязват своя професионален празник

Плевенската пожарна е една от първите сформирани служби в страната след  освобождението на града от турско робство. Тази година Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ отбеляза своята  140-годишнина. През годините служителите са спасявали хиляди човешки животи и са помагали на хората в трудни ситуации, при природни бедствия,  промишлени аварии и катастрофи.

За професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември, на територията на Плевенска област се проведе традиционната „Седмица на пожарната безопасност”. Бяха организирани дни на отворените врати във всички сгради и структури на РДПБЗН-Плевен, проведоха се редица мероприятия сред които  общински  пожаро-тактически учения и демонстраци. В навечерието на празника бе разигран тренировъчен сценарий с аварийно приземен самолет на летището на ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. В края на учението директорът на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов похвали професионалните умения на огнеборците,  както и добрата координация и съвместна работа между отделните институции.

От пресцентъра на МВР информират, че за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи – 14 септември, с „Писмена похвала“ са наградени петима служители , а министърът на вътрешните работи награди един служител и Главният секретар на МВР – двама служители.
Главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН – МВР награди с „Писмена похвала“ двама от служителите в плевенската дирекция.