НачалоНовиниЖегите продължават! Пазете се от слънцето, за да не попаднете в Спешното

Жегите продължават! Пазете се от слънцето, за да не попаднете в Спешното

   От началото на лятото вследствие на горещините 44 човека, с топлинен и слънчев удар, са потърсили медицинска помощ в Спешно отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”. Това каза за радио „Плевен” д-р Петко Стефановски, началник на Спешното отделение. В 6 от случаите пациентите са били приети в изключително тежко състояние, като те са били в кома. Указана им е медицинска помощ и са изписани. За радост на медиците, няма смъртни случаи.

Данните показват, че с 35 % се е увеличил броят на пострадалите от  високите температури.

 

На ден средно се приемат по 7 човека с ритъмни нарушения, случаите на болните с инсулт е нарастнал с 10 на сто. Д-р Стефановски предупреждава възрастните хора, децата, както и хронично болните да се пазят от слънцето. Да не излизат навън между 10 и 18 часа, да приемат лека храна и да пият повече течности.

Валя Козовска

 

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top