НачалоНовиниХъкъла с участие в пленер в Тутракан

Хъкъла с участие в пленер в Тутракан

   Председателят на СБХ-Плевен Валентин Асенов се завърна от пленер по живопис „Огненият Дунав” в Тутракан. Общо 10 художника от страната са получили покана за това участие, сред които и плевенският художник, известен на арт публиката като Хъкъла. В продължение на една седмица те са рисували живописни платна на тема „Река Дунав”, като на финала всеки частник представя по две творби, показани в  обща изложба в Градската галерия.

Сега Валентин Асенов започва подготовка за нови изяви. През септември плевенското дружество на художниците ще се представи във Велико Търново, през октомври - в София, а през ноември е традиционният есенен салон, посветен на „Свети Пимен”.

 

Всички предстоящи изяви са посветени на 70-годишнината от създаването на плевенското представителство на Съюза на българските художници.

Валя Козовска

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top