НачалоНовиниЧиталището в Тученица на 110 години

Читалището в Тученица на 110 години

   110 години от своето създаване ще отбележи Народно читалище „Пробуждане 1907” в село Тученица. Празникът ще бъде отбелязан официално на 1 септември. До тогава усилено върви подготовката, каза секретарят  Симеонка Илиева. Тя сподели, че в навечерието на  тържествата женската певческа група „Българка” се завърна с трета награда от  17-ото издание на фолклорния фестивал „Искри от миналото – Априлци 2017”.  В  групата участват 10 жени, сред които и кметът на Тученица- Наталия Тодорова. При голяма конкуренция от 140 колектива, добрата подготовка и отличното изпълнение са направили силно впечатление. Журито присъжда бронзов медал на група „Българка” с  ръководител Янко Желязков, дългогодишен музикант в Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци.

 

Независимо от това, че селището не е голямо,  читалището разполага с библиотека и още два творчески колектива - Детски театрален състав и Група за автентичен фолклор.  Хората работят с много ентусиазъм и полагат големи усилия.

Техният труд ще бъде представен в празничния концерт на 1 септември, когато ще бъде отбелязана 110 годишнината от създаването на народно читалище „Пробуждане 1907” в село Тученица, каза още секретарят Симеонка Илиева.

Валя Козовска

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top