НачалоНовини

Разгледайте Плевен от коша на топловъздушен балон на 18 август

   Привързано издигане на топловъздушен балон ще се проведе в Плевен. Инициативата е в рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт”, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България. Привързани издигания ще бъдат проведени в 10 града в България и в 10 в Румъния, съобщава сайтът на Община Плевен. Всички желаещи могат да се качат на балона безплатно, записването е на място. Престоят във въздуха е 5 минути, височината на издигане е до 10 метра, балонът е фиксиран с въжета към земята през цялото време. Приключението ще е на 18 август, петък, от 7 до 10 часа близо до стадион „Плевен”.

 

 

Прочети още: Разгледайте Плевен от коша на топловъздушен балон на 18 август

Дело по жалба срещу решение на ОИК – Плевен, образувано в Административния съд

   В Административен съд – Плевен е образувано дело по реда на Изборния кодекс - АД № 661/2017 г. по описа на съда, по подадена жалба от Станислав Иванов и Емил Цветков – кандидати за общински съветници в Общински съвет – Плевен на местните избори 2015 г., срещу Решение № 392–МИ/27.07.2017 г. на Общинска избирателна комисия – Плевен, съобщава АС - Плевен.

С Решение № 392–МИ/27.07.2017 г. на ОИК – Плевен е оставена без разглеждане молбата на жалбоподателите с която е поискано предсрочно прекратяване на правомощията на общинските съветници в Общински съвет – Плевен Йордан Грижов и Цветомир Генчев, поради липса на качества към момента на обявяването им за избрани за общински съветници.

 

Прочети още: Дело по жалба срещу решение на ОИК – Плевен, образувано в Административния съд

С личен рекорд Тихомир Иванов е на финал на световното в Лондон

   С личен рекорд от 231 см Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на Световното първенство в Лондон. Плевенчанинът покри квалификационния норматив от втори опит, след като преодоля последователно 217 см, 222 см, 226 см и 229 см. След Мирела Демирева, Иванов е вторият атлет, който ще ни представя на финал. Той ще е тази неделя. С резултата си Иванов вече дели второто място във вечната ни ранглиста, заедно с Роберт Маринов. Първото място продължава да държи друг плевенчанин – Георги Дъков, който има 236 см в скока на височина. 

Двойно увеличение на делата по обжалвани подзаконови нормативни актове през 2017 г. в Административен съд – Плевен

   През 2017 г. в Административен съд – Плевен се констатира значително нарастване на броя на делата, образувани по повод обжалвания на подзаконови нормативни актове /наредби/ на Общинските съвети в Плевенски съдебен район, съобщава пресслужбата на съда. От началото на 2017 г. до настоящия момент са образувани 33 дела с посочения предмет, като за цялата 2016 г. техния брой е бил 16.

Увеличението на този вид дела в Административен съд – Плевен се дължи на активната работа на Окръжна прокуратура – Плевен, във връзка с осъществявания от нея надзор за законност върху актовете на Общинските съвети на територията на Област Плевен.

От образуваните 33 дела с предмет подзаконови нормативни актове на Общинските съвети, свършени са 25 броя дела, от които 16 с решение по същество и 9 са прекратени. Останали висящи за разглеждане са 8 броя дела.

Жегите продължават! Пазете се от слънцето, за да не попаднете в Спешното

   От началото на лятото вследствие на горещините 44 човека, с топлинен и слънчев удар, са потърсили медицинска помощ в Спешно отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”. Това каза за радио „Плевен” д-р Петко Стефановски, началник на Спешното отделение. В 6 от случаите пациентите са били приети в изключително тежко състояние, като те са били в кома. Указана им е медицинска помощ и са изписани. За радост на медиците, няма смъртни случаи.

Данните показват, че с 35 % се е увеличил броят на пострадалите от  високите температури.

 

Прочети още: Жегите продължават! Пазете се от слънцето, за да не попаднете в Спешното

Младежка олимпиада продължава традициите на страната ни в информационните науки

   През септември 2017 г. в България ще се проведе първата Европейска младежка олимпиада по информатика /European Junior Olympiad in Informatics - EJOI/. Събитието е създадено в страната ни и поставя началото на значима практика във всички страни в Европа, негов инициатор е проф. Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика.

Първото издание на Европейска младежка олимпиада по информатика ще се проведе от 7 до 13 септември 2017 г. в Иновативен форум „Джон Атанасов”, част от София Тех Парк. Регистрираният до момент брой на участниците, които са на възраст до 15.5 години, е около 100, те са от 23 държави. Един от младежите, които ще представят България в състезанието – Захари Маринов, е от Плевен.

 

Прочети още: Младежка олимпиада продължава традициите на страната ни в информационните науки

Страница 1 от 848

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top