Начало

17 Юли 2017

Почитаме 180-годишнината от рождението на Левски

   Церемонията по повод 180 години от рождението на Васил Левски ще започне с военен ритуал в 11 часа на 18 юли пред паметника на Апостола. Очаква се панихида да бъде отслужена от Плевенския митрополит Игнатий и свещеници от плевенски храмове. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен Георг Спартански, след което пред паметника ще бъдат положени цветя и венци.

След церемонията присъстващите, предвождани от Духовия оркестър, ще се отправят към паметната плоча на мястото, където през 1869 година Васил Левски основава в Плевен първия в България революционен комитет. На мястото някога се е намирала къщата на местния търговец Анастас поп Хинов, брат на друг бележит наш съгражданин и близък съратник на Левски - Данаил Христов Попов.   

Read more

Регионален център за правно консултиране отвори врати

   В сградата на Съдебната палата беше открит Регионален център за консултиране към Адвокатски съвет - Плевен. В него ще се осъществява безплатна правна помощ на физически лица от уязвими социални групи, съгласно чл. 18 от Закона за правната помощ.

За официалното откриване на Регионалния център в Плевен, пристигнаха  министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на Националото бюро за правна помощ Елена Чернева, председателятна Висшия адвокатски съветРалица Негенцова, кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и областният управител Мирослав Петров.

Лентата прерязаха министър Цачева и Елена Чернева, след което по стар български обичай гостите бяха посрещнати с погача и шарена сол.

 

Read more

Нов общински съветник в състава на ОбС-Плевен

   С Решение № 389-МИ от 26.06.2017, Общинска избирателна комисия /ОИК/ - Плевен прекратява предсрочно пълномощията на общинския съветник Методи Васков Петков на основание чл. 30, ал. 6, във връзка с чл. 30, ал. 4, т. 5 от ЗМСМА. Със същото решение за общински съветник е обявен за избран Левент Енчев Хаджиев и му се издава удостоверение за избран общински съветник. Препис от настоящето решение на ОИК - Плевен е изпратен до Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

ОИК - Плевен разгледа казуса с Методи Петков след писмо от председателя на Общинския съвет от 08.06.2017 г., с което Мартин Митев информира Комисията, че общинският съветник не е участвал в общо 5 поредни заседания на ОбС - Плевен, считано от 01.01.2017 г. до 01.06.2017 г. С уведомлението са представени и 5 копия на молби на Петков, подадени до Председателя на местния парламент /съответно на 26.01.2017 г., 24.02.2017 г., 30.03.2017 г., 27.04.2017 г. и 30.05.2017 г./, с които го уведомява, че му се налага да отсъства по уважителни причини, съгласно чл. 30, ал. 4, т.5 от ЗМСМА.

 

Read more

Go to top