Начало

14 Юли 2017

Марка, пощенска картичка и конкурси ще отразяват 140-годишнината на Плевенската епопея

   Част от инициативния комитет за подготовката на честването, свързано със 140-годишнината от Плевенската епопея има идеята да бъдат валидирани марка и пощенска картичка, отразяващи събитието – казаха в Плевен Румен Петков и Януш Донев, които вече са имали разговори с ръководството на Съюза на филателистите и със списание „Филателен преглед”.

 

Read more

Общински духов оркестър излиза във ваканция

   С концерт  на открито Общински духов оркестър приключи изявите си „Лято в четвъртък”. Музикантите представиха интересна програма,в която подбраните произведения, от различни стилове и епохи, доставиха приятно настроение на публиката.  В духа на традициите и в този концерт имаше изненада за зрителите. Със свои изпълнения се включи плевенската актриса и певица Ива Николова, която не за първи път участва в изявите на оркестъра.

 

Read more

От днес Плевен е домакин на Street Atr Festival

   Двудневният празник на уличните изкуства се организира от Младежки общински парламент. Инициативата е на новото ръководство на неправителствената организация и представители на различни учебни заведения.Изявата на младите хора е подкрепена от Община Плевен.

В летните горещини фестивалът се провежда,на сянка,до сградата на Параклис-мавзолей„Свети Георги Победоносец”. Първите посетители бяха малчугани от детски градини. Заедно с големите момичета и момчета те се забавляваха, танцуваха и рисуваха на тема „Лято”.

Read more

Go to top