Начало

13 Юли 2017

С флашмоб в Плевен представят традиционен испански фолклор

   Плевенчани ще имат уникалната възможност да се насладят на музикални традиции от Испания, представени чрез група Ла Туна от университета в Алкала де Енарес,  родния град на Мигел де Сервантес, авторът на Дон Кихот.

Испанските висши учебни заведения, продължават своя път като съхраняват историята и я предават от поколение на поколение.

Във всеки университет има създадени музикални групи, представящи отделните факултети. Пример за това е „Ла Туна” в Алкала де Енарес.

Read more

Стартира Националният поход „По стъпките на Апостола”

   За 23-ти път в Плевен беше даден официален старт на Националния поход „По стъпките на Апостола”. Пред неговия паметник се събраха участници от различни лъчове, общо седем, със своите ръководители. Повече от 260 ученици, учители, студенти от Плевен, Никопол, Видин, Челопеч, Карлово, София и други ще преминат по различни маршрути Стара планина, за да стигнат родния град на Апостола - Карлово, в навечерието на тържествата по повод неговата рождена дата - 18 юли.

 

Read more

Общинският съвет гласува да бъде закрито Общинско предприятие „Център за градска мобилност” и учреден „Център за градска мобилност” ЕАД

   Общинският съвет на Плевен гласува днес Общинското предприятие „Център за градска мобилност” да бъде закрито и учередено „Център за градска мобилност” ЕАД - гр. Плевен. Решението бе прието след бурни дебати и изказвания с гласовете на 22 от съветниците, 16 гласуваха против, нито един въздържал се.

С прието на днешната извънредна сесия решение бе утвърден и Устав на „Център за градска мобилност” ЕАД. Избрани бяха и трима членове на Съвета на директорите. Това са  - Георги Огнянов Карабулев, Йонетка Иванова Гешева и Иво Богомилов Влахов.

 

Read more

Позиция на Председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев относно провелата се извънредна сесия днес

   „При свикване на днешното извънредно заседание на Общинския съвет, са спазени  изцяло изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, както и Правилника за организацията и дейността на ОбС - Плевен, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2015 - 2019 г.

Като Председател на този Общински съвет съм длъжен да изпълня задълженията си съгласно чл.23, ал.4, т.2 от ЗМСМА, където изрично е посочено, че съм длъжен да свикам заседание на Общинския съвет при постъпило искане на 1/3 от общинските съветници.

 

Read more

Първи вариант на изпита по химия в Медицинския университет

   Вариант едно на теста по химия бе изтеглен в зала „Асклепий” на Медицинския университет в Плевен.

Това стана на произволен принцип в присъствието на членовете на Академичното ръководство- ректора проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Мария Александрова, декана на  Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

 

 

Read more

Тежки обвинения отправи към общинските съветници кметът Георг Спартански

   Подправени подписи и създаване на неистински документ са аргументите на кмета на Община Плевен Георг Спартански, който се обърна в началото на  днешното заседание на Общинския съвет за отлагане на дебатите. В отговор на искането председателят на съвета Мартин Митев отговори, че Общинският съвет не е разследващ орган и не се занимава с това дали са подправени подписи на общински съветници. Кметът Спартански цитира наказателната отговорност за създаване на неистински документ и предупреди присъстващите, че ще сезира районната прокуратура и ще поиска графологическа експертиза за истинността на подписите на четирима от общинските съветници. На въпрос към Петя Василева и Николай Маринов дали подписите им са подправени, кметът на Плевен не получи отговор и напусна залата, за да даде пресконференция пред журналистите.

Read more

Go to top