Начало

10 Юли 2017

Кметът на Община Плевен обяви за незаконосъобразно и нецелесъобразно преобразуването на Центъра за градска мобилност

   Предложението за преобразуване на „Центъра за градска мобилност” не е законосъобразно и не е целесъобразно - категорично заяви пред медиите днес кметът на Община Плевен Георг Спартански. Преобразуването, по мое мнение , ще лиши Общината от милиони левове приходи, защото разликата между фирма и общинско предприятие е в това, че при фирмата приходите остават в нея, а при общинското предприятие  те влизат в бюджета на Община Плевен.

Read more

Над 200 участници от Плевен ще тръгнат по стъпките на Апостола

   Рекорден е броят н участниците в 23-ото издание на Националния туристически поход„По стъпките на Апостола”, който тръгва от Плевен към Карлово. Официалното откриване и даване на старта на инициативата ще се състои на 11 юли от 18.30 часа пред паметника на Васил Левски. Това съобщи на пресконференция в Община Плевен д-р Галина Цветкова, председател на Общински комитет и сдружение „Васил Левски” и главен  ръководител на похода.

 

 

Read more

ОбС заседава извънредно на 13 юли

Общинският съвет на Плевен се събира за извънредно заседание на 13 юли /четвъртък/ от 9,00 часа. Дневният ред на заседанието включва една единствена точка - предложение за преобразуване на Общинското предприятие „Център за градска мобилност“ в „Център за градска мобилност“ ЕАД. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев насрочи дата за извънредната сесия, след като в петък в деловодството на ОбС - Плевен 14 общински съветници внесоха искане за свикване на заседанието. 
 

Актьорът Христо Домусчиев-Бебо си пожелава изкуството и духовността да не се губят

   В ДКТ „Иван Радоев” беше представен спектакълът „Балада за Георг Хених” по Виктор Пасков. Театралното събитие бе посветено на 75-годишнината на обичания от всички плевенски актьор Христо Домусчиев – Бебо. Доайенът на нашия театър, беше поздравен от приятели и колегиза своя юбилей.  Множеството цветя поднесени от името на кмета Георг Спартански, от областния управител Мирослав Петров, от директори на културни институти и от почитатели, показа любовта и уважението към неговото творчество.

 

Read more

Go to top