Начало

06 Юли 2017

Деца рисуват картини за приятелството

   Детски летен университет отвори врати в Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Той организира различни занимания, които имат за цел да накарат децата да рисуват, да правят изкуство, да четат любими книги, да общуват и да се забавляват– каза за радио „Плевен” Аня Михова – директор на библиотеката. Днес посетителите, деца на различна възраст, започнаха заниманията с рисунка на тема „Приятелство”. А книгата, която трябваше да им помогне, беше „Мечо Пух”.

 

 

Read more

Общинският футболен отбор започна подготовка

   ОФК "Спартак" - Плевен започна подготовката си за новия сезон в Северозападната Трета аматьорска футболна лига. Старши треньорът Бойко Цветков изведе за първа тренировка 18 футболисти на стадион „Плевен“. Съставът е изцяло обновен. Капитанът Тихомир Тодоров, заместникът му – вратаря Димитър Пантев, Стефан Валериев Христов и Захари Янков са играчите, останали от миналия сезон, когато отборът изпадна от професионалния футбол. Новопривлечените са предимно млади момчета, като четирима от тях са юноши на "Спартак". В тима се завръща бившият му капитан Любомир Иванов, който ще е играещ помощник на старши треньора Бойко Цветков, съобщава пресаташето на тима. Селекцията продължава. Тренировъчният процес ще протече предимно в Плевен. Само следващата седмица /10-16 юли/ отборът ще е на лагер в Тетевен. На този етап са сигурни шест контролни срещи.

Read more

Българското иконографско дружество гостува в Плевен с изложба на икони

   Творбите на авторите са подредени в ХГ „Илия Бешков”. В експозицията са показани икони,изработени с различни древни декоративни техники и материали.Главният уредник Антония Караиванова споделя, че  за екипа на галерията е привилегия и чест поредното гостуване на Сдружението в залите в Плевен, преди годишния Събор на иконографите и работещите църковно изкуство в с. Орешак, Троянско.

 

 

 

Read more

Go to top