Начало

05 Юли 2017

Шест кандидатстуденти се конкурират за едно място в Медицинския университет

С първия изпит по биология днес стартира редовната изпитна сесия за прием на студенти по специалностите „Медицина” и „Фармация“ в Медицински университет-Плевен. Кандидатите бяха допуснати до изпитните зали, като преминаха през специален пропускателен режим. Новата система за влизане в сградата се въвежда за първи път във висшето училище.  След това,в присъствието на родители и журналисти,бяха извадени темите от сейфа на университета.Чрез жребий кандидатстудентката Памела Крумова от Дупница изтегли изпитен вариант №12.

 

Read more

Плевенски полицаи се включват в протестите в столицата

   Представители на синдикатите в МВР от Плевен днес пътуват към столицата, за да се присъединят към своите колеги, които ще се съберат на протест на площад „Александър Невски”. Това информира Милена Любенова – заместник председател на синдиката „Алианс Сигурност”-Плевен. На връх професионалния си празник – 5 юли, служителите на МВР излизат на национален протест и техните искания са свързани с увеличение на заплатите, пари за униформи и нов закон за МВР. Преди дни премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се осигурят 10 млн. лева за униформи на полицаите и ще им бъдат изплатени средствата за закупуваните до момента облекла.

Read more

Контролирано изпускане на язовир в Кайлъка наводни алеите в парка

   Контролираното изпускане на системата от язовири по р. Тученишка, в това число и на двата язовира в парк „Кайлъка”, заради проливните и продължителни валежи, доведе до сериозно повишаване нивото на реката. Рязкото покачване на налягането в канализацията, част от която са и дъждопреливниците в парк „Кайлъка”, предизвика изтичане на вода от една от шахтите е наводнило от централната алея в началото на парка, съобщават от областна администрация.

 

 

Read more

Go to top