Начало

04 Юли 2017

Отменено е бедственото положение в петте плевенски кметства

   Със Заповед РД - 10-1129/04 юли 2017 год. кметът на Община Плевен Георг Спартански отмени обявеното вчера частично бедствено положение на територията на населените места    Николаево, Горталово,  Къртожабене, Дисевица и  Търнене, съобщават от пресцентъра на Общината.

Копия от Заповедта са изпратени на Областния управител на Област Плевен, Министъра на вътрешните работи, Директора на ОД на МВР – Плевен, Директора на РДПБЗН – Плевен , кметовете на петте кметства.

Ситуацията в Община Плевен се нормализира въпреки падналите снощи и в ранните часове на деня обилни дъждове.

Read more

Пожарната с пълна мобилизация по време на пороя вчера

   Само за едно денонощие, от 3 до 4 юли,  служителите на РДПБЗН-Плевен са участвали в 66 произшествия. Вследствие на интензивния дъжд в областта са наводнени  множество изби, приземни етажи, ключови кръстовища в населени места. Това каза главен инспектор Анатоли Димитров, началник на сектор „Пожарогасене и спасителна дейност” при РДПБЗН-Плевен.

Пожарникарите са реагирали на десетки сигнали за паднали дървета и изтегляния на закъсали автомобили. Най-сериозно е било положението в Плевен, Левски, Брегаре и Подем. Екипите са указвали съдействие  във всички 11 общини на територията на Плевенска област. Инциденти са регистрирани  в Кнежа, Червен бряг, Гулянци, Гиген, Брест, Ореховица, Брегаре, Дисевица, Подем, Комарево, Коиловци,  Тръстеник, Буковлък Върбица, Горталово, Къртожабене, Беленe, Левски, Обнова, Никопол, Реселец и Ставерци.

Read more

Пътят Плевен –Ловеч вече е отворен

   „Пътят Плевен – Ловеч вече е отворен. Движението е възстановено в 8часа тази сутрин.”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров. От разговора му с директора на ПБЗНС комисар Атанасов е станало ясно, че опасността с язовир Николаево 5 е овладяна, което допуска отварянето на пътя.

„Получих уверение от ЧЕЗ, че още към 19 часа  електрозаханването на всички места на територията на Област Плевен вече е възстановено. Повредите по далекопроводите, които бяха прекъснати от поройните дъждове и градушки, са отстранени”, каза още областният управител Мирослав Петров.  

Read more

Go to top