Начало

20 Март 2017

На 31 март ще бъде обявен носителят на голямата награда на името на „Иван Радоев”

   Общо 10 пиеси са номинирани за голямата награда на деветото издание на Националния конкурс за българска драматургия „Иван Радоев”.

Повече от 50 пиеси от 46 автора са заявили участие.Тази година болшинството от тяхса познати имена, които са участвали в предишни издания, получавали са големи и поощрителни награди или са били номинирани.

Журито е  с председател  д-р Венета Дойчева, преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”  и членове - Димо Дешев, режисьор и Мариета Георгиева, театровед. В средата на този месец се проведе заседание на  журито.След селекция са  номинирани 10 пиеси, които ще се конкурират за голямата награда на името на Иван Радоев и две поощрителни награди –за детска пиеса и за млад автор.

 

 

Read more

Над 17 милиона лева ще бъдат вложени още в транспорта на Плевен

   В Община Плевен е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, с което е уведомено ръководството, че са отпуснати 17 250 000 лева субсидии за втория етап на интегриран градски транспорт. Кметът Георг Спартански обяви, че до края на седмицата ще пътува до столицата, за да подпише договор парите ще бъдат предоставени за купуването на тролейбуси, влекач и друга техника, необходима за транспорта, видеонаблюдение за кръстовищата и нова система за билети. Георг Спартански обясни още, че собственият принос към тази сума на Община Плевен е 464 000 лева, а останалите са от европейските средства по проекта за интегриран градски транспорт.

 

Read more

Ден на социалните дейности в зала „Плевен”

   През тази година Денят на социалните дейности – 21 март преминава под мотото „Насърчаване на общността  и устойчивост на околната среда” – каза за радио „Плевен” Вероника Спасова – асистент в Медицинския колеж при Медицински университет. Преподавателите и студентите ще проведат среща, посветена на Световния ден на социалната работа. Тя ще премине под егидата на ректора на медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и под патронажа на областния управител Марио Тодоров.  На деня в зала „Плевен” ще се съберат представители на различни институции за разговор по социални теми и въпроси, свързани с проблеми на социално уязвимите групи, с които работят. Поканени са студенти, преподаватели от помощното училище „П.Р.Славейков” - Плевен, Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”-специалност „Сътрудник по социални дейности”, а идеята е учениците да станат техни бъдещи студенти и да ги приобщят към тази тематика.

Read more

Църковнославянски песнопения ще огласят вътрешния двор на Областна администрация

   Днес Общински хор „Гена Димитрова” ще изнесе Великденски концерт.  За първи път изпълнението на плевенските певци ще бъде във вътрешния двор на  Областната администрация.  „Инициативата е безплатна. С този концерт искаме да поздравим плевенската общественост” , каза диригентът  Анелия Дечева. 

В програмата ще бъдат включени български и руски  църковнославянски песнопенияизападноевропейска духовна музика. Солисти ще бъдат Милена Йотова, Снежана Димитрова и Валери Цолов, а клавирният съпровод ще  ена Росица Дяковска.

 

Read more

Плевенски отбори отиват на зоналния кръг по баскетбол

   След като се изиграха и последните срещи от Областния кръг на ученическите игри по баскетбол, за зоналните състезания се класираха тимове от плевенски училища – информира Светослав Рачков – главен организатор на надпреварата в Плевен. Той обърна внимание, че през тази година участниците стават все по-малко и го обяснява с условията, при които се провеждат срещите. Липсата  на зала за баскетбол е основният проблем. В събота /18 март/ бяха определени първенците при юношите и девойките 8-10 клас и при по-големите – 11-12 клас.  За зоналните състезания при девойките 8-10 клас първо място заеха баскетболистките от СУ ”Иван Вазов”-Плевен, а при юношите – тимът на Профилираната математическа гимназия „Гео Милев”. Без конкуренция при по-големите бяха двата тима на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен.

 

Read more

Go to top