Начало

15 Март 2017

Мартин Митев присъства на годишния отчет-анализ на ОД на МВР-Плевен

   „Във време, когато спокойствието е ценност, за обществото е важно да знае, че има хора като вас, които ежедневно се грижат за опазването на реда. Гражданите очакват закрила и справедливост, а за да се постигне това са нужни мотивирани и честни хора, за които честта на професията стои на първо място. Община Плевен и Общински съвет - Плевен винаги са оказвали подкрепа в работата на Областната дирекция на МВР - Плевен. На такава подкрепа и съдействие от наша страна може да разчитате винаги и занапред“. Това заяви днес на годишния отчет - анализ на дейността на Областната дирекция на МВР - Плевен за изминалата 2016 г. председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.
 

Read more

Детски творби ще участват в конкурса „Аз решавам”

   Съветът на децата, с подкрепата на председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, обявява конкурс за детска рисунка, фотография, литературна творба или видеоклип под надслов „Аз решавам“ – информира Жанин Ал-Шаргаби представител на Съвета на децата, който е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Надпреварата ще се проведе в периода 10 март – 01 май 2017 г. В него могат да участват деца от 11 до 18 години.

 

Read more

Каскадьор-поет финансира издаването на алманах „Кайлъка”

   Излезе от печат 16-ият брой на алманах „Кайлъка”. Изданието за изкуство, литература и спорт  събра своите почитатели   в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”. Малката цветна книжка включва творби от различни жанрове в литературата. Повечето от авторитеса млади и неутвърдени. Сред тях са и възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”.  Освен произведения от различни жанрове, в новия алманах има и илюстрации, карикатури, фотографии, които също са дело на млади творци. Това обясни издателят Иван Атанасов.

Изданието се финансира  от младия каскадьор Тодор Лазаров, който е автор на две поетични книги- „Къща от картон” и „Тримата мускетари”.

 

 

Read more

Плевенски лекари ще проверяват за пациенти без имунизация за морбили

   Няма имунизация срещу скарлатина, но срещу морбили има - това каза за радио „Плевен” д-р Валентин Цанков – началник отдел „Противоепидемичен контрол” в Регионалната здравна инспекция – Плевен. По думите му в Плевенска област имунизацията срещу болестта  на 13-месечна възраст е много добра – 94 %, а на 12-годишните – 92 на сто. Тревогата за появата на морбили идва от съседна Румъния, където от октомври досега има регистрирани близо 3 000 пациенти и 6 смъртни случая. Има един  и във Великобритания. Затова по разпореждане на Регионалната здравна инспекция в Плевен започва контрол и проверка на всички лични лекари за извършване на имунизация срещу морбили на децата от 13-месечна възраст до 18 години, като се проследи изпълнението й.

Read more

Go to top