Начало

14 Март 2017

Деца се обучаваха на Беклемето

   Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката през тази зима осигуриха възможност за деца да се обучават на зимни спортове. В продължение на четири седмици 30 малчугани от плевенските училища, ,,Стоян Заимов", ,,Петър Берон", „Климент Охридски", „Отец Паисий" и „Йордан Йовков" бяха на връх Беклемето, в Троянския Балкан -  информира главният експерт на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област -  Атанас Кършев. Обучението е преминало при много добри зимни условия и под вещото ръководство на специалисти от Българската ски федерация децата са овладели уменията за боравене със ски. Това са демонстрирали на проведеното състезание ,в което победители са станали Кремена Георгиева от „Отец Паисий", Лора Бейкова от „Стоян Заимов” и трета – Сияна Блажева от  „Климент Охридски".

 

 

Read more

Премиерният спектакъл „Вишнева градина” получи покана за театрален фестивал в Дубровник

   Най-новата постановка на плевенския театър „Вишнева градина” от Чехов успя да привлече вниманието не само на зрителите, но и на критиците. Двете премиерни представления  събраха в нашия град артисти от столични театриирежисьори. Аплодисментите на публиката и одобрението на специалистите, са доказателство за отличното представяне на трупата. Нестандартната режисура на Василий Сенин  показа друга гледна точка на зрителите, поставени на сцената. А въпросите, които си задават героите от пиесата, написана преди столетие, както и техните проблеми,са актуални и днес. Признание за нивото на плевенското представление  е  поканата, за участие в театрален Арт форум, през октомври в Дубровник, която отправи лично директорът на театралния  фестивал Марин Дражич. 

 

Read more

Росица Денчева стана на 10 и пребори 12-годишните в Хасково

   Състезателката на Тенис клуб ”Плевен 90” Росица Денчева постигна нов успех в Държавния турнир за купа „Кенана”  за 12 – годишни, който се проведе в Хасково. На финала тя победи Ева Бусаад от „Августа Траяна” /Стара Загора/ с 6:4 и 6:2. Майката на Роси – Мария сподели за радио „Плевен”, че само преди ден тя стана на 10 години и с торта отбеляза радостното събитие.

В залата, в края на турнира Росица Денчева запечата радостите мигове с шампиона при момчетата – Георги Георгиев.

 

 

 

Read more

Учение за преодоляване последствията от тежко земетресение с пострадали се проведе в Община Плевен (СНИМКИ)

   Общинско учение на тема „Дейност на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система /ЕСС/ при възникване на земетресение и тежък железопътен инцидент с товарна композиция, превозваща опасни вещества и материали, на територията на община Плевен” се проведе днес. В хода на учението беше разиграна следната обстановка - усетено силно земетресение в 9 часа на територията на община Плевен, в резултат на което са повредени и разрушени жилищни и обществени сгради в много от населените места, сериозно засегнати са електропреносната и ВиК-мрежата. Няма данни за загинали хора, но са постъпили множество сигнали за тежко пострадали. Най-тежка е ситуацията в град Плевен, където се е активизирало свлачище в района на улиците „Цар Самуил”, „Тодор Табаков”, „Бяло море” и „Дряново”, в близост до НУ „Единство”.

Read more

Go to top