Начало

10 Март 2017

Седмица за борба с глаукомата ще се проведе в Университетската клиника

   Седмицата от 13 до 19 март е обявена за борба с болестта глаукома и това беше темата на днешната среща със специалисти от Клиниката по очни болести към УМБАЛ „Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен. Проф. Чавдар Балабанов – ръководител на клиниката подчерта, че акцентът в борбата с глаукомата ще бъдат скрининговите програми и профилактиката, като пациентите над 40 г. периодично проверяват здравословния статус на очите си, като обръщат внимание на очното налягане и състоянието на очния нерв. Доц. Снежана Мургова – главен асистетнт в клиниката информира, че в петък, 17 март, специалистите ще извършват безплатни прегледи на пациенти, които искат да се изследват за глаукома  и това ще става след предварително записване на телефон 064 886657 – от понеделник до четвъртък, преди обед при секретарката на клиниката.

Read more

Поредица инициативи стартира Областният информационен център по повод важни годишнини

   С поредица инициативи Областният информационен център – Плевен, ще отбележи 10 години от присъединяването на България към Европейския съюз, 60 години от основаването на Европейския социален фонд и 6 години от създаването на ефективно работеща Мрежа от информационни центрове, популяризираща възможностите, предоставяни от Европейските структурни и инвестиционни фондове в България.

От следващата седмица стартира отнова информационна кампания, по време на която експертите от плевенския ОИЦ ще посетят 11-те общини в област Плевен, ще запознаят интересуващите се с отворените в момента процедури за кандидатстване и с темите от националната кампания. По време на откритите приемни хората ще имат пряк достъп до актуална информация.

 

Read more

Учение за преодоляване последствията от тежко земетресение ще се проведе на 14 март

   Общинско учение на тема „Дейност на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система /ЕСС/ при възникване на земетресение и тежък железопътен инцидент с товарна композиция, превозваща опасни вещества и материали, на територията на община Плевен” ще се проведе на 14 март /вторник/, съобщават от общинската администрация.

Ръководител на учението ще е кметът Георг Спартански. В него ще участват Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия и аварии, доброволното формирование, служители и инженерна и спасителна техника на Община Плевен; представители на: Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”; ОД на МВР; Центъра за спешна медицинска помощ; ОС на БЧК; Военно формирование 22160; „ЧЕЗ разпределение България” - направление Плевен; ВиК; Областно пътно управление; Национална компания „Железопътна инфраструктура”; РИОСВ; „Геозащита”; учебните заведения „Ст. Заимов”, „Н. Й. Вапцаров”; ДГ „Незабравка”.

 

Read more

Община Плевен ще се включи в „Часът на Земята 2017”

   За поредна година Община Плевен се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята 2017” на световната природозащитна организация WWF.

На 25 март, събота, между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация.

Часът на Земята е най-голямото събитие, извън религиозните празници, което се отбелязва от целия свят. Стотици милиони души, фирми, 170 държави и над 7 000 града се обединяват в усилията си за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

 

Read more

Рекордьори по отглеждане на канабис откриха във фурна за хляб

   При проведена полицейска операция в жилищния комплекс „Сторгозия” е открито голямо количество канабис – информира директорът на Областната дирекция на МВР - Плевен старши комисар Красимир Начев. Служителите са задържали 45-годишния собственик на обект за продажба на закуски и хляб. В скрито помещение на сградата са намерени около 100 саксии с растения, които видимо са определени като канабис. Следствените действия продължават. Предстои експертиза за установяване на вида на растенията. А един от собствениците на хранителен магазин в съседство с обекта каза за радио ”Плевен”, че му е правило впечатление продажбата на закуски, които работниците в павилиона топлели в микровълнова печка.

Read more

Go to top