Начало

09 Март 2017

Публиката в очакване на „Вишнева градина” на плевенския театър

   Плевенските зрители са в очакване на най-новата постановка на ДКТ”Иван Радоев”. Това е пиесата „Вишнева градина” от Чехов.

Режисьор на спектакъла Василий Сенин, който за втори път гостува на плевенска сцена. Той изрази удоволствие от посещението си в  Плевен и припомни, че отдавна не се е срещал с нашата театрална публика. „От деня на премиерата на „12-а нощ” минаха години, и за съм пораснал. Надявам се новата постановка да се хареса на зрителите”, каза младият режисьор.Той сподели, че има хубави спомени от работата си с прекрасните актьори от нашата трупа, сред  които  Красимира Кузманова, Адриян Филипов, Нина Илиева. „Видях екипа и ми се поиска да направя точно тази пиеса”, каза още Сенин.

 

 

Read more

Експертният съвет одобри нови места за разполагане на светлинна реклама в Плевен

  Три са новите трасета, по протежението на които ще има възможност да се монтират пана от целогодишната светлинна рекламна украса в Плевен. Схемата вече е одобрена на Експертния съвет, съобщи главният архитект на Община Плевен Светослав Митев.

Разширението беше направено поради интереса на фирми - нови или вече участващи, които искат да се включат с допълнителни. По бул. „Русе” - в участъка от ул. „Неофит Рилски” до бул. „Христо Ботев” - са определени 9 позиции, по ул. „Цар Самуил” в жк „Сторгозия” /от СУ „Стоян Заимов” до кръстовището с читалище „Ракитин”/ позициите са също 9, а по ул. „Гренадирска” – от бул. „Данаил Попов” до ул. „Битоля” - местата за разполагане на светлинни рекламни пана са 10.

 

Read more

Хинко Хинков показва рисунки

   С авторска изложба  Хинко Хинков поздрави плевенските дами на 8-ми март. За събитието се събраха приятели, почитатели на творчеството на  талантливия художник, сред гостите бешеи кметът Георг Спартански.  Той адмирира автора  за интересната изложба от рисунки и сподели, че като негов почитател имал изградена представа  за творчеството му и сега е  приятно изненадан от тази експозиция. „Хубаво,  че в днешния ден се дава такава естетическа наслада на сетивата. Виждам цял епос от рисунки направен по уникален начин върху амбалажна хартия”, каза кметът и пожела успех на изложбата. 

 

 

 

Read more

Вакантни места в Българската армия ви очакват

   Ако желаете да се присъедините към една структура с перспективи и нови възможности, може да се възползвате от включването в редовете на въоръжените сили. Майор Анета Илиева – началник сектор „Военен отчет, комплектуване, набиране и адаптация” във Военно окръжие – Плевен информира, че Министерството на отбраната на Република България обявява вакантни места за служба в Българската армия.

За нуждите на Военноморските сили във военни формирования в гр. Варна и гр. Бургас, 92 места за наземни и плавателни длъжности различни специалисти. Срокът за подаване на документите е до 17.03.2017 г.

 

Read more

Go to top