Начало

07 Март 2017

Плевенските деца ще се срещнат с добрия Змей-вегетарианец

   „Ах,този Змей” от Ива Пержинова е новата пиеса, с която трупата на  ДКТ „Иван Радоев”  ще зарадва плевенските деца. Постановката е на Милена Мавродиева, а сценографията и куклите са дело на Валентина Германова.

Участват актьорите Дориана Гълъбова, Ива Николова, Цветелина Кирилова и Емил Николов.

Това е втората постановка на режисьора Мавродиева в нашия град. Тя заяви, че с плевенската трупа се работи много приятно, а целта е да направят всичко лесно и забавно, за да зарадват малките зрители. Този Змей е малко по-различен от стандартната представа за този персонаж. Той е вегетарианец и много обича да яде моркови, това е проблем за майка му- магьосницата. Тя очаква от сина си да стане истински змей и да бълва огън.

 

 

 

Read more

Увеличават се плащанията на местни налози по Интернет

   За по-малко от месец след въвеждането от Община Плевен на услугата за плащане по електронен път на основни местни налози 150 плевенчани се възползваха от новата възможност, съобщиха от Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”. Всички те са изрядни редовни платци, просрочени задължения по Интернет не са постъпвали до този момент, сочи още статистиката на дирекцията.

Над 3 милиона лева са постъпленията от началото на кампанията, чийто пик се очаква през м. април, в края на който изтича срокът за 5-процентна отстъпка при издължаване пълния размер на данъчното задължение.   

Read more

НАП-Плевен: Не закъснявайте с подаването на данъчните декларации

   Вторник - 2 май е крайният срок за подаване на декларациите за облагане на         доходите за изминалата година, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден. Това напомнят от офиса на НАП-Плевен. Директорът Цветомила Потурлиева обясни, че данъчно- осигурителната кампания за  2017 година протича спокойно на територията на Плевенска област.

До момента са подадени 2 697 декларации за облагане на доходите на физическите лица за 2016 година, от тях 895 - по електронен път, като половината са с персонален идентификационен код /ПИК/.  Препоръчва се  на хората да подадат електронно декларациите си. По този начин може да ползват отстъпка от 5% от данъка за довнасяне (но не повече от 1 000 лв.), ако подадат декларация до 31 март. Условието е да нямат неплатени публични задължения, подлежащи на принудително изпълнение и да платят данъка до 2 май.

 

 

Read more

Най-добре оборудваното с компютърна техника училище е в Плевен

   Средно училище „Иван Вазов” в Плевен е най-добре оборудвано със съвременни интерактивни технологии за водене на учебния процес в страната. Това констатира Калин Киров – управител на фирма за компютърни технологии, която работи с учебни заведения в различни области, но на такова съвременно ниво на оборудване все още няма друго училище. По думите на Димитър Митев – директор на СУ ”Иван Вазов”, в сградата вече има 14 помещения, в които се работи с интерактивни дъски и с помощта на компютърна техника преподавателите водят заниманията със съвременни методи. В часовете се използват 3D изображения и на големите монитори учениците имат възможност да получат по-добра представа за преподаваните теми. В момента в училището има шест компютърни кабинета, а помещенията, в които се обучават учениците, са свързани с мрежа, която позволява да се предава и да се приема информация от всяко едно място.

Read more

Два „паяка” започват работа в община Плевен от 13 март

   Извършване на услуги с техническо средство тип „паяк” за принудително преместване на ППС на територията на община Плевен, е предметът на договора, подписан от кмета Георг Спартански с „Крис ойл” ЕООД - Плевен, на 2 март т.г.  Договорът, със срок 5 години,  стана факт в резултат на процедура  „договаряне без предварително обявление”, след като за обявената миналата година обществена поръчка със същия предмет не се явиха кандидати. „Крис ойл” ще оперира ефективно с два репатриращи автомобила от 13 март /понеделник/ след проведени обучения, инструктажи и съгласувателни процедури с Центъра за градска мобилност.

Read more

Go to top