Начало

06 Март 2017

Показват маски изработени от деца

   С изложба на маски приключи тазгодишната дейност на работилницата, организирана в Регионален исторически музей - Плевен. Близо 200 деца от различни плевенски училища се включиха в инициативата и бяха запознати с традициите и обредите, свързани с пролетните празници. Всяко от децата знаеше, че творческият процес е много важен, тъй като с изработената маска ще бъде изгонено злото. Най-добре направените произведения бяха подредени в обща експозиция, а техните автори получиха награда.

Read more

В скоро време няма да има текущи и основни ремонти

   Няма да стартират текущите и основните ремонти в Община Плевен поради обжалването на процедурите на обществените поръчки – информира с тревога днес кметът Георг Спартански. Той поясни, че поради тази причина градът ще остане с дупки и препятствия за автомобилите и единствената възможност е да се правят поръчки за неотложни строителни работи на фирма „Инжстрой” на стойност до 50 000 лева. Кметът на Плевен каза още, че това са незначителни ремонтни работи, които няма да подобрят състоянието на пътищата след тежките зимни месеци, но законът забранява да се изразходват общински средства, без да е организирана процедура за обществена поръчка.

Read more

13-годишната Норгюл Салимова е шампионка по шах при жените

   Състезателката на ШК „Бургас 64” Норгюл Салимова спечели 66-ото Държавно индивидуално първенство по класически шах за жени, което се проведе от 26 февруари до 6 март в Плевен. Надпреварата се организира от Българската федерация по шах и в нея вземат участие 10-те най-добри, класирани от полуфинали и трите най-добри от миналата година, класиращи се по право. 13-годишната Салимова постигна и норма за международен майстор, което е прецедент за подобно първенство, като натрупа 7 точки от 9 партии и не записа нито една загуба от своите конкурентки.

На второ място е гросм. Маргарита Войска от „Локомотив” – Пловдив, а трета остана нейната съотборничка Виктория Радева.

 

Read more

БЧК започна раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти в Плевен

   Първият ден предизвика голям интерес от страна на получаващите, което доведе до голяма опашка пред пункта на улица „П.Р.Славейков”№50. Сред чакащите имаше майки с деца, възрастни хора, както и придружители. От БЧК увериха, че всички ще си получат помощите. Раздаването се извършва от служители и доброволци на БЧК, срещу подпис и документ за самоличност.

 Гражданите се умоляват да се подготвят да получат 38,5 килограма с подходящи торби и по-възможност колички, тъй като продуктите се получават наведнъж.В пакета са включени 10 вида хранителни продукти: брашно – 10 кг, ориз – 6 кг, макаронени изделия – 3,500 кг, картофено пюре – 1,250, гювеч – 2,400 кг, компот – 1,600 кг, конфитюр – 2 кг, месна консерва – 1,800 кг, захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

 

Read more

Go to top