НачалоНовиниС флашмоб в Плевен представят традиционен испански фолклор

С флашмоб в Плевен представят традиционен испански фолклор

   Плевенчани ще имат уникалната възможност да се насладят на музикални традиции от Испания, представени чрез група Ла Туна от университета в Алкала де Енарес,  родния град на Мигел де Сервантес, авторът на Дон Кихот.

Испанските висши учебни заведения, продължават своя път като съхраняват историята и я предават от поколение на поколение.

Във всеки университет има създадени музикални групи, представящи отделните факултети. Пример за това е „Ла Туна” в Алкала де Енарес.

Изпълнителите поддържат петвековна традиция, чрез музиката и събраните популярни песни и класически произведения, които са част от испанския фолклор. Сред тях са Зарзуела, оперети , творби на известни композитори и традиционна музика съхранена с години от университета. В групата участват, бивши и настоящи студенти, по правило който стане член на тази неправителствена организация   продължава участието си цял живот.  Изпълнителите са повече от 50, но за турнето в България ще участват 26 души.

Музикалното събитие в нашия град ще се състои на 14 юли от 20 часа. То ще започне с тъй нареченото представяне с елемент на изненада - флашмоб. В серенадата ще се включат и певците от Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. В едно от кафенетата в района на ДКТ „Иван Радоев” гост-музикантите и нашите певци ще представят интересен старинен фолклорен репертоар от Испания. Уличното представление ще продължи до площад „Възраждане”, където на сцената ще се изявят и изпълнителите от Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”. Публиката ще има възможност да се запознае едновременно с фолклорните традиции на Испания и България.

Испанската група „Ла Туна” ще гостува в България и Плевен е първият град в който ще бъде представена музикалната програма.

Културното събитие се организира от Община Плевен.

Реклама

 

 

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top