НачалоНовиниНа 31 март ще бъде обявен носителят на голямата награда на името на „Иван Радоев”

На 31 март ще бъде обявен носителят на голямата награда на името на „Иван Радоев”

   Общо 10 пиеси са номинирани за голямата награда на деветото издание на Националния конкурс за българска драматургия „Иван Радоев”.

Повече от 50 пиеси от 46 автора са заявили участие.Тази година болшинството от тяхса познати имена, които са участвали в предишни издания, получавали са големи и поощрителни награди или са били номинирани.

Журито е  с председател  д-р Венета Дойчева, преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”  и членове - Димо Дешев, режисьор и Мариета Георгиева, театровед. В средата на този месец се проведе заседание на  журито.След селекция са  номинирани 10 пиеси, които ще се конкурират за голямата награда на името на Иван Радоев и две поощрителни награди –за детска пиеса и за млад автор.

 

 

Ето и номинираните:

„Айфеловата кула”- Александър Урумов

„Поклон доземи” - Боян Папазов

„Горско криминале”- ВоленМитев

„Нонсенс” - Емил Йотковски

„Муха” - Иван Кулеков

„Полет на душите” – Йонка Илиева

„Летящият офис” – Магда Борисова

„Уважаема госпожица Марта” - Орлин Дяков

„Опасното пътуване” – Савина Попова

„Жената от фара” - Ясен Василев

Тържествената церемония по обявяването на победителите ще се проведе на 31 март от 18часа в сградата на плевенския театър. След церемонията по награждаването ще бъде показан филм за Иван Радоев.Събитието се провежда под патронажа на кмета  Георг Спартански и се организира от  Министерството на културата, Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Валя Козовска

Реклама

 

 

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top