НачалоНовиниНад 17 милиона лева ще бъдат вложени още в транспорта на Плевен

Над 17 милиона лева ще бъдат вложени още в транспорта на Плевен

   В Община Плевен е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, с което е уведомено ръководството, че са отпуснати 17 250 000 лева субсидии за втория етап на интегриран градски транспорт. Кметът Георг Спартански обяви, че до края на седмицата ще пътува до столицата, за да подпише договор парите ще бъдат предоставени за купуването на тролейбуси, влекач и друга техника, необходима за транспорта, видеонаблюдение за кръстовищата и нова система за билети. Георг Спартански обясни още, че собственият принос към тази сума на Община Плевен е 464 000 лева, а останалите са от европейските средства по проекта за интегриран градски транспорт.

 

Освен това за модернизиране, енергийната ефективнност и ремонтиране на сградата на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” ще бъдат отпуснати 1 400 000 лева, но по друга програма и договорът също е подписан от кмета на Плевен.

Предстои и подписването на договор за образователната инфраструктура, но това зависи от готовността на управляващия орган – уточни Георг Спартански.

Николай Стоев

Реклама

 

 

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top