НачалоНовиниДен на социалните дейности в зала „Плевен”

Ден на социалните дейности в зала „Плевен”

   През тази година Денят на социалните дейности – 21 март преминава под мотото „Насърчаване на общността  и устойчивост на околната среда” – каза за радио „Плевен” Вероника Спасова – асистент в Медицинския колеж при Медицински университет. Преподавателите и студентите ще проведат среща, посветена на Световния ден на социалната работа. Тя ще премине под егидата на ректора на медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и под патронажа на областния управител Марио Тодоров.  На деня в зала „Плевен” ще се съберат представители на различни институции за разговор по социални теми и въпроси, свързани с проблеми на социално уязвимите групи, с които работят. Поканени са студенти, преподаватели от помощното училище „П.Р.Славейков” - Плевен, Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”-специалност „Сътрудник по социални дейности”, а идеята е учениците да станат техни бъдещи студенти и да ги приобщят към тази тематика.

По думите на Вероника Спасова, мотото на срещата е „Сътрудничество” . Второкурсничката Виктория Иванова е категорична, че в съвременния живот уязвимите групи стават все повече и нуждата от подпомагането им е все по-голяма. Затова младото момиче чувства удовлетворение от това, че помага на нуждаещи се, които среща по време на практическите си обучения. Това са млади хора и възрастни, някои от които са с увреждания. Те до голяма степен разчитат на подкрепата на социалните работници и това прави ролята им още по-отговорна – убедена е Виктория Иванова.

Николай Стоев

Реклама

 

 

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top