НачалоНовини Плевенски отбори отиват на зоналния кръг по баскетбол

Плевенски отбори отиват на зоналния кръг по баскетбол

   След като се изиграха и последните срещи от Областния кръг на ученическите игри по баскетбол, за зоналните състезания се класираха тимове от плевенски училища – информира Светослав Рачков – главен организатор на надпреварата в Плевен. Той обърна внимание, че през тази година участниците стават все по-малко и го обяснява с условията, при които се провеждат срещите. Липсата  на зала за баскетбол е основният проблем. В събота /18 март/ бяха определени първенците при юношите и девойките 8-10 клас и при по-големите – 11-12 клас.  За зоналните състезания при девойките 8-10 клас първо място заеха баскетболистките от СУ ”Иван Вазов”-Плевен, а при юношите – тимът на Профилираната математическа гимназия „Гео Милев”. Без конкуренция при по-големите бяха двата тима на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен.

 

В неделния ден, в залата на Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект” се събраха отборите на момчетата и момичетата 5-7 клас, достигнали до областния кръг на игрите. Драматични минути за присъстващите имаше само на срещата между момичетата от СУ”Стоян Заимов”-Плевен и СУ”Христо Ботев”-Никопол. Резултатът почти през целия мач беше равностоен, но в последната част плевенчанки взеха преднина и се класираха за зоналния кръг с победа 37:30. Въпреки малкото отбелязани точки, срещата премина на професионално ниво под вещото ръководство на тримата съдии Николай Тасков, Вилислав Гатев и Тони Личев. А грамотите донесоха истинска радост на победителките. При момчетата перфектният отбор на ОУ”Цветан Спасов” просто беше без конкуренция и заслужено ще продължи напред. Но там се виждаше умелата и професионална работа на Мая Богданова, за която няма тайни в баскетбола.

Ще припомним, че Зоналните състезания по баскетбол ще се проведат през април.

Николай Стоев

Реклама

 

 

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top