НачалоНовиниУченици от ГПЧЕ ще посетят Европейския парламент през март

Ученици от ГПЧЕ ще посетят Европейския парламент през март

   Днешната среща на Димитър Манолов – член на Европейския икономически и социален комитет, отговарящ за комуникативната политика на комитета за България в Брюксел и председател на КТ „Подкрепа”  и Веселин Митов - член на комитета и международен секретар на КТ „Подкрепа” събра ученици и учители в Актовата зала на   профилираната гимназия с преподаване на чужди езици. А темите, които вълнуваха присъстващите бяха посрещнати с голям интерес. В залата присъстваха и посланиците на гимназията в Брюксел - единадесетокласничките Борислава Личева и Сицилия Тошева. Три възпитанички на учебното заведение, заедно със заместник-директора по учебната част - Грета Димова, са поканени от Европейската комисия и ще бъдат в  белгийската столица в края на март.

Там ще се проведе симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет, ще се обсъждат предложения по конкретни теми и ще договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС. А директорът на плевенската гимназия Юри Тодоров с гордост отбеляза, че това е поредната инициатива на учебното заведение, която е оценена високо от европейските институции.

Николай Стоев

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top