НачалоНовиниУспешна година изпрати гимназията за чужди езици в Плевен

Успешна година изпрати гимназията за чужди езици в Плевен

   За едно от елитните плевенски училища – Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, 2016 година премина успешно – каза за радио „Плевен” Юрий Тодоров – директор на учебното заведение. Добрите постижения са както в учебната дейност, така и в извънкласните занимания. Първото място на единадесетокласника Кристиян Ценов е едно от големите достижения през годината. Възпитаникът на гимназията е успял да се пребори с голямата конкуренция на немските гимназии в страната в олимпиада, която е включвала два модула – устен и писмен. През годината има и учител, който е класирал двама ученика на републикански кръг по два различни предмета – Силвия Стоянова. Те са се състезавали с най-добрите по география и гражданско право. Йорданка Иванова – преподавател по немски език също класира свои възпитаници на републикански кръг от олимпиадата, като през 2015 г. Мария Анжела Георгиева е била трета, а през тази – Кристиян Ценов стана първи – с гордост отбелязва Юрий Тодоров.

Успешни са участията в олимпиадите по френски, испански и български език. И ако през 2015 г. е имало четири отбора – участници в републиканските финали на ученическите спортни игри, през тази те вече са пет, а на церемонията на „Спортист на годината за 2016 г.” на гимназията е била връчена награда  „Училище №1 – комплексно”. Българската асоциация „Спорт в училище” е определила четирима ученика и един преподавател да вземат участие в Олимпийските ученически спортно-образователни игри, които ще се проведат през март – април 2017 г. в Атина /Гърция/. От 15 години в гимназията се реализират и проекти, свързани с посещения на ученици и преподаватели в страни от Европейския съюз. През 2016 г. 15 ученици са посетили Германия, 10 – Франция, възпитаници на гимназията са имали възможност да пътуват до Швеция. В същото време като домакини и партньори по проекти плевенчани са посрещнали техни колеги и ученици от различни страни – добавя Юрий Тодоров. Възстановени са контактите и с Руската федерация. Гордост за Профилираната гимназия за чужди езици е и церемонията, на която за първи път са били връчени сертификати за владеене на немски език.

В същото време учебното заведение е изпитен център по английски език, а стремежът на ръководството е това да стане и по испански език. И оше нещо, което говори за перспективите пред ръководството на гимназията – по думите на Юрий Тодоров в учебното заведение се е оформило ядро от добри и амбициозни преподаватели и през последната година са постъпили на работа много млади учители. Споделянето на опита от по-възрастните и ентусиазма на младите вече дават добри резултати – категоричен е директорът на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен.

Николай Стоев

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top