НачалоНовиниГости от Русия посрещна Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”

Гости от Русия посрещна Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”

Две преподавателки от Русия са на посещение днес в Националното училище по изкустватав Плевен. Това са д-р на изкуствознанието Галина Овсянкина от държавния университет в Санкт Петербург и  проф. д-р на изкуствознанието, академик на две академии, Людмила Казанцева от Астраханския държавен университет. Визитата на руските гости е по покана на доц. д-р Марияна Булева, дългогодишен преподавател в плевенското училище, сега във Великотърновския университет.

По време на посещението си Галина Овсянкина и Людмила Казанцева се запознаха на място с условията на работа в обновената и модернизирана сграда на плевенското училище. Те вписаха своите впечатления в специалната летописна книга за гости. В новата камерна зала гостите проведоха среща с учителския колектив и споделиха своя опит в преподавателската си дейност и конкретно в своята област.

Галина Овсянкина е учен от голяма величина и изследовател на съвременната руска музика. Тя е имала лични контакти с двама уникални представители на съвременната руска музикална култура - Галина Устволская и нейния ученик Борис Тишченко.

Людмила Казанцева има множество публикации на руски и английски език и се занимава с проблемите на музикалното съдържание.

Посещението на двете руски преподавателки е в рамките на програмата за контакти на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” със сродни културни институти в Европа.

Валя Козовска

Реклама

 

 

 

----------------------

.Питайте кмета!

Участвайте в рубриката „Часът на кмета” на радио „Плевен”. Задайте въпрос по актуална тема към кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Въпросите си можете да задавате чрез нашите репортери, фейсбук страницата ни и на електронната ни поща - radio_pleven@mail.bg 
Отговорите на актуалните Ви питания ще имате възможност да чуете в ефира на радио „Плевен”, онлайн и в кабелната радиомрежа.
Рубриката се излъчва всеки месец. 

          ---------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top