Новини

Кметът Спартански провери ремонтите на детските заведения

Има забавяне в сроковете на изпълнение на ремонти в детски заведения, показва проверка на кмета на Община Плевен Георг Спартански по обектите. Резултатите той съобщи на днешното оперативно заседание на ръководството на администрацията.

На първи етап по проекта „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” за рехабилитация затвориха три детски заведения – „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, а на втори – НУ „Христо Ботев”, ЦДГ 12 „Ралица”, ЦДГ 8 „Щурче”, ЦДГ 20 „Калина” и детска ясла „Гергана”.

„Присъствах на среща със строителите на всички обекти и заявих, че съм наясно с пречките от метеорологичен характер и проявявам необходимото разбиране. Но ги предупредих, че трябва да изпълнят ангажиментите си съгласно подписаните договори. Напомних на  ръководителите да си прочетат отново санкционната част от подписаните договори, защото ще им търся отговорност. На този етап усилията ни са концентрирани не да глобяваме, а да се свърши работата”, уточни г-н Спартански.