Новини

Втората част детски заведения затварят за ремонт от 18 юни

Поетапното затваряне на детски заведения поради извършване на основни ремонти в рамките на проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” ще продължи с втората група заведения, които ще затворят врати, считано от 18 юни. Детските градини „Ралица”, „Щурче”, „Калина” и детска ясла „Гергана” ще преустановят дейността си до приключване на ремонтите. Фирмите изпълнителки са поели ангажимент всички строително-монтажни дейности да се извършат преди 15 септември 2018 г., а не както беше предварително разписано до 10 октомври.

За посочения период децата ще посещават градините и яслите в Плевен съгласно предварително направената организация и съобразено с възможностите на материалната база. През летния период ще се осъществи ремонт и в НУ „Христо Ботев”, което също е включено в проекта на Община Плевен.

Първите три детски заведения в списъка за рехабилитация – „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, се очаква да бъдат готови до средата на юли.