Новини

Георг Спартански е единственият кмет, включен по покана на президента Румен Радев в българската делегация в Руската Федерация

Кметът на Община Плевен Георг Спартански замина за Москва като член на официалната делегация, придружаваща Президента на Република България Румен Радев при официалната му визита в руската столица по покана на Президента на Русия Владимир Путин. Поводът е честването на Дните на българската култура в Москва.

Предложението да се включи в състава на делегацията е отправено към кмета на Плевен от Президента Румен Радев. Георг Спартански е единственият български кмет, включен в състава на делегацията.

В рамките на визитата си българският държавен глава ще проведе среща със своя руски колега президента Владимир Путин, с министър-председателя Дмитрий Медведев и ще участва в отбелязването на Дните на българската култура в Москва. Сред темите за разговор по време на срещите се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.