Новини

Плевен с хепънинг за Световния ден за борба с диабета под патронажа на председателя на Общинския съвет

Хепънинг по повод 14 ноември – Световен ден за борба с диабета, с участието на рок група „Криминале“ и рок група „Искри“ от Кнежа, ще се проведе в Плевен на 15 ноември /сряда/ от 11 часа на централния площад „Възраждане“. Инициативата е на плевенското Сдружение „Диабет” с председател Даниела Илиева, под патронажа на председателя на Общинския съвет Мартин Митев и със съдействието на Общината.

„Каним всички плевенчани и гости на града, които по един или друг начин се чувстват съпричастни към нашата кауза, да бъдат на площада с нас в сряда. В инициативата се включват и диабетици от целия Плевенски регион“, съобщи Даниела Илиева.

Проявата ще започне с водосвет за здраве, отслужен от плевенски свещеник, след което накратко ще бъдат представени данни за диабета като социално значимо заболяване. Към присъстващите ще се обърне и председателят на местния парламент Мартин Митев, а след него на сцената ще излязат и музикантите от „Криминале“ и „Искри“. Водещ на проявата за Световния ден за борба с диабета в Плевен ще бъде актьорът Веселин Плачков.

Хепънингът ще завърши с оформяне на син кръг на надеждата на площад „Възраждане“, сини балони ще полетят към небето над Плевен.