Новини

Регионалната библиотека „Хр. Смирненски” отпразнува своята 65-годишнина

Своята 65-годишнина отпразнува на 28 ноември Регионалната библиотека „Христо Смирненски” – Плевен. Посветеният на юбилея Ден на отворените врати беше изпълнен с редица прояви – Услуги в библиотеката и „Чудото, наречено книга”, прожекция на филма Детско лято – „Сто снимки, хиляди усмивки”, филма „65 години Регионална библиотека”, филм – концерт за Хаваши и изложба, подредена във фоайето на библиотеката „65 години в снимки”.

Гости на тържествената вечер бяха кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, секретарят на Община Плевен д-р Паулина Кирова, началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова, представители на творчески организации, почитатели на книгата. Гордея се, че председателствах местния парламент по времето, когато приехме решението Община Плевен да дострои тази сграда. Днес тя е просторна, уютна и привлича все повече читатели, каза в приветствието  си кметът Георг Спартански. Именно грижата за културата, образованието и здравеопазването са мерилото за стойността на една нация и държава, подчерта той. В знак на благодарност за труда на екипа и доброто му сътрудничество с местната власт Георг Спартански връчи на директора на библиотеката Аня Михова почетен плакет на Община Плевен.

Домакините и гостите бяха поздравени с изпълнения на Общински хор „Гена Димитрова”, квартет „ГеоМарЧаЛо” и инструменталисти от Перкусионен ансамбъл „Акцент” с ръководител Симеон Серафимов.