Новини

Модернизирана лаборатория откриха в гимназията по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор”

Нова модернизирана лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки отвори врати днес в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор”. Лентата прерязаха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и инж. Лилия Петкова – директор на гимназията. Оборудването в лабораторията е закупено по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев, заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, заместник областният управител Татяна Божинова и началникът на РУО – Плевен, Албена Тотева. Присъстваха преподаватели, директори на плевенски гимназии и управители на фирми, с които ПГХВТ „Луи Пастьор” си партнира успешно.

Възпитаници на гимназията показаха нагледно как се извършват различни видове анализи и микробиологични показатели на храни и напитки, при които се използва модерната апаратура. Лабораторията разполага и с микроскопи, свързани с мултимедия, което дава възможност учениците да наблюдават изследваното на широк екран.

Общата стойност на вложените средства е 66 000 лв.