Новини

Потенциален немски инвеститор оглежда терени за нов завод в Плевен

Един от най-големите производители на филтри за автомобилната промишленост в света – немската фирма „MANN+HUMMEL“, проучва терени в Плевен във връзка с плановете на компанията за изграждане на нова производствена база в Централна и Източна Европа, съобщават от Общински съвет – Плевен. По инициатива на областния управител  Мирослав Петров представителите на компанията пристигнаха в града и проведоха среща с председателя на Общинския съвет Мартин Митев.  Той е благодарил за интереса към Плевен и е представил накратко предимствата на града от гледна точка на местоположение, добри транспортни връзки, перспективи за развитие и наличието на квалифицирани кадри.  „Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за привличане на нови инвестиции. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с изграждането на автомагистрала „Хемус”. Ще се радвам да разпознаете Плевен като добро място за Вашите бъдещи бизнес намерения“, е посочли Мартин Митев.

От своя страна гостите са представили профила на компанията и плановете си за разширение на производствената база. Фирмата е на пазара от 1941 година и към момента има над 80 производствени бази в цял свят. „MANN+HUMMEL“ е водещ партньор в развитието и разпространението на оригинално оборудване в международната автомобилна индустрия. Като производител на резервни части фирмата предлага филтри за почти всички видове превозни средства, като налага стандартите в тази сфера на световно ниво. Професионалните намерения на компанията са насочени към позициониране и инвестиция в Централна и Източна Европа, като за целта оглеждат терени на територията на България и Румъния. В България компанията се е спряла на две възможни локации за евентуален бъдещ строеж на собствена фабрика – това са Плевен и Видин. Предвижда се новото предприятие да се простира на площ от около 60 дка и да осигурява работа на 250 души, 200 от които ще бъдат заети в производствения процес.

След официалната среща Мартин Митев и гостите направиха оглед на потенциални терени в индустриалните зони на Плевен, подходящи за изграждането на завод.