Новини

Руски студенти гостуваха на кмета Спартански

Младежи от  от руската столица Москва, студенти по туризъм от различни висши учебни заведения там, се срещнаха днес с кмета на Община Плевен Георг Спартански. Групата е в града ни по покана на ръководството на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”. Целта на посещението е запознаване с културно-историческите ни забележителности и участие в младежка среща „Град Плевен – подвиг и дружба”, организирана от ПГ по туризъм и неправителствената Международна академия за детско-юношески туризъм и краеведство.

Приятелството и връзките, които ще създадете сега, са това, което ще остане в годините напред, се обърна в приветствието си към гостите кметът Спартански. Той им разказа за Освобождението на Плевен, за побратимените ни градове, за историческите забележителности. „Радвам се от сърце да ви посрещна в Плевен и бъдете сигурни, че винаги се отнасяме към вас с уважение, любов и внимание. Има исторически връзки, които никой и нищо не могат да унищожат. Вярно е, че мащабите на градовете ни не могат да се сравняват, но важни са хората”, каза Георг Спартански.

Това е първото от предстоящи подобни посещения на групи в Плевен. Следващата година в рамките на обмена на дейности и посещения ще бъдат организирани конференции и изложби на фотографии.