Новини

„Спартак” направи още една крачка към Втора футболна лига

Това се случи, след като на градския стадион „Плевен” футболистите на старши треньора Красимир Бислимов успяха да победят още един отбор от Трета футболна лига с 3:1. Това беше тимът на „Партизан” /Червен бряг/. Домакините започнаха срещата много напористо и с няколко атаки успяха да пречупят защитата на противниците си.

Така резултатът до 10-та минута на първото полувреме беше 2:0 с голове на Станислав Иванов и на Ивайло Раденцов. Променливото време не пощади и Плевен.

В 40-та минута проливен дъжд принуди главния съдия на мача да спре играта и тя беше подновена след десетина минути, като доиграването на първото полувреме не промени резултата. След почивката няколко единоборства прехвърлиха искри между двата тима и нервите на Преслав Антонов не издържаха.

Той тръгна да се саморазправя с противников футболист, главният съдия му показа жълт картон и се наложи на двата щаба да разделят спорещите. След тази „схватка” извън играта, ръководството на „Спартак” извади Преслав Антонов от терена, двата отбора се успокоиха и играта продължи с участието на ниския и напорист плевенчанин Георги Горанов. Футболистът с номер 11 оправда доверието на Краси Бислимов и в последните минути на двубоя отбеляза гол. Гостите от Червен бряг рядко атакуваха, притискани през цялото време от домакините, но в средата на второто полувреме Петьо Славчев успя да преодолее плевенския вратар и при резултат 2:1 внесе временно напрежение на терена. Победата на плевенския „Спартак” задържа тимът на първо място във временното класиране на Трета лига. До края на сезона остават още  четири кръга, като в два от тях плевенчани ще гостуват и в два ще бъдат домакини.