Новини

Приеха схемата за спортната площадка на открито, която ще бъде изградена по идея на Йордан Йовчев

Общинският съвет на Плевен каза да на схемата за разполагане на спортна площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”, която ще бъде изградена в града по предложение на легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев. Точката бе внесена като извънредна в дневния ред на днешното заседание от общинския съветник Йордан Грижов и приета с гласовете на 36 от съветниците.

В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут България“, информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Той посочва също, че подобен тип съоръжение ще даде възможност Плевен да бъде част от градовете, в които могат да се провеждат кръгове от национални и международни състезания по този спорт. От своя страна Община Плевен оцени тази възможност и включи площадката в общинската инвестиционна програма, която бе приета от Общинския съвет като част от Бюджет 2019 на Община Плевен. В резултат на всичко това Плевен е заложен като домакин на кръг от националния шампионат по стрийт фитнес на България, който предстои на 18 юни тази година, информира при представяне на предложението вносителят.

Във връзка с представената информация и срокове Общинският съвет на Плевен гласува днес схемата за разполагане на спортната площадка за фитнес на открито на територията на парк “Десети декември”. Йордан Йовчев е запознат лично с терена, определен за спортното съоръжение. Той посети мястото в края на март тази година, когато бе в Плевен за разговори относно реализацията на идеята.