Новини

Косене на тревните площи и засаждането на летни цветя започва „Паркстрой”

Общинското дружество „Паркстрой” започва първото за годината косене на тревните площи в града. Броят на наетите работници ще бъде съобразен с обема на дейностите, включени в договора с Община Плевен. С 12 косачи ще работи „Паркстрой”, още 7 ще назначи Община Плевен за сезона.

Много граждани са започнали почистване на зелените пространства в имотите си и околоблоковите пространства, като изхвърлят отрязаните клони и храсти край контейнерите за отпадъци. В тази връзка кметът Георг Спартански напомни, че извозването на такива отпадъци е задължение на самите собственици. Това не е ангажимент на сметоизвозващите фирми, а и машините не са пригодени да събират клони. Същото се отнася и за строителните отпадъци, за които гражданите могат да си поръчат и платят специален контейнер.

От „Паркстрой” имат готовност в края на м. април да започнат засаждането на летните видове цветя. Целта е тази дейност да приключи преди Празника на Плевен 15 май. След 7 май може да започне и раздаването на посадъчен материал на учебните заведения, заявили желание да получат от отгледаните в оранжерията на „Паркстрой” цветя, дървета и храсти, които „Eкопак България” АД  ще закупи и дари.