Новини

Община Плевен ще кандидатства по проект „Красива България” за ремонт на Центъра за работа с деца

С 39 гласа „за”, един „въздържал се” и без „против” общинските съветници одобриха предложението Община Плевен да кандидатства с проект „Ремонт на покрив и вътрешни фасадни стени на Център за личностно подпомагане – ЦРД” за външно финансиране по Проект „Красива България” 2019 г. Местната администрация разполага с готова проектосметна документация за обекта, общата стойност е 128 812,00 лв. Собственото участие на Общината в общия бюджет на проекта възлиза на 55 %, или 70 847,00 лв. По същия проект беше направена фасадна реставрация и подменена дограмата на сградата на Центъра.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България” 2019 г., резултатите от реализацията на проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно направените инвестиции в дадената инфраструктура.

Крайният срок за депозиране на проектни предложения е 18.01.2019 г. Изискуемият документ, потвърждаващ и доказващ намеренията на кандидатите в този аспект, е решение на Общински съвет.